lördag 27 augusti 2011

Hejdå Kallekrona

Stora flyttlasset gick i juni från lägenheten jag bott i under ett år. Den var fin men inte sorgligt att lämna. Staden är också fin och varje gathörn har minnen fastetsade men det som är mest laddat är lägenheten jag bodde i för ett år sedan. Jag fick tårar i ögonen när vi passerade förbi nu och dåtiden kom ifatt så fort i nacken och gav mig bilder av hur det var att bo där. Som filmer i motljus. Så är ofta mina minnen. Tänk att en lägenhet kan framkalla så mycket minnen. 70 kvadrat yta på jorden som är så laddad. Bara en sån sak att vi sprang ner till grannarna i strumplästen och spelade brädspel halva nätter
-Såg på film med andra grannar och lagade mat med några.
-Förvaring och klädkammare upp till taket. -Balkong där vi satt och åt stilla kvällar medan en glad kanin skuttade runt benen. -Någon fest då och då med lägenheten full av folk. -Helt vanliga decemberkvällar med kvällsfika och tända ljus Krispiga ljusa mornar om våren med frukost på sängen. -Robinson och serier i soffan. -tacokvällar och vinkvällar med vänner och ibland bara med oss två och Frasse. -Gå hem efter bridgekursen och rosta bröd.
-Ta handduk och springa ner till bryggan och ta ett dopp i ljummet hav. -Göra sten sax påse om vem som ska gå till indiern runt hörnet och att det ändå slutar med att båda går för att det är så nära, åh det naanbrödet. -Gå hem från stan med hes röst i sval kvällsluft för att man sover så bra av att gå och promenaden är lagom lång. -Handla på willys på samma gata, som man kan utan och innan och kan tillsammans scanna affären hur bra som helst och handlingen går på ett kick. -Åka några hållplatser med buss och handla på maxi eller citygross för att man tröttnat på Willys hyllor. Storstädning av alla vrår med speciella städlistan på spotify. -Getingsurr i garderoben. -Gamla väggar med själ i. -Hela vardagsrummet fullt av mina målerisaker och många, många fler saker jag förknippar och minns.

Just ikväll sitter jag i en bil och minns allt det fina och bra där.

2 kommentarer:

  1. Verkar ha varit en fantastisk tid!

    SvaraRadera
  2. Ja, upp och ner såklart men mycket fin så här i efterhand. Ligger varmt om hjärtat.

    SvaraRadera